28.07.2023
Upad obiska na koroških planinskih kočah

Nedavna neurja so napravila precej škode tudi turizmu na Koroškem. Še posebej so na udaru planinske koče, ki zaradi katastrof beležijo upad obiska. 

28.07.2023
Danes je svetovni dan hepatitisa C

Danes, obeležujemo svetovni dan hepatitisa C, nalezljive bolezni, ki pogosto poteka brez zaznavnih simptomov. Če bolezni na zdravimo, lahko povzroči zabrazgotinjenje in cirozo jeter, v najslabših primerih celo raka na jetrih.

27.07.2023
Gozdovom grozijo tudi podlubniki

Lastniki gozdov so tekom zadnjih neviht doživeli pravo katastrofo. A njihovih težav žal še ni konec. V gozdovih namreč zaznavajo tudi povečano število podlubnikov.

27.07.2023
Kaj storiti, če ste prisiljeni odpovedati dopust?

V soju nedavnih dogodkov v Grčiji in tudi drugod po svetu, se mnogi sprašujejo kaj storiti, če odpovedo dopust. Kaj so njihove obveznosti in kaj obveznosti turističnih agencij. In pri zvezi potrošnikov so podali naslednje smernice o pravicah potrošnikov:

27.07.2023
Kaj morate vedeti glede študentskega dela?

Študentsko delo je zelo pomembno, ne le zaradi tega, da si študentje in dijaki lahko prislužijo nekaj denarja, ampak pomeni priložnost, da se seznanijo z delom, delodajalci pa lahko tako najdejo potencialne prihodnje kadre. A oboji se morajo zavedati nekaj pravil. 

27.07.2023
Kaj nas glede vremena še čaka to poletje?

Nekje v decembru lansko leto, smo glede vremena povprašali Dušana Kaplana, avtorja slavne Bloške pratike, ki že desetletja preučuje vreme preko starih izročil in izrekov. In kaj nas še čaka to poletje?

26.07.2023
Previdno v gozdovih

Zaradi podrtih dreves je lahko sprehod skozi gozd nevaren, zato previdnost ni odveč. A podrta drevesa največ nevarnosti pomenijo za lastnike gozdov. Več Simona Oto iz Zavoda za gozdove Slovenija Območna enota Slovenj Gradec.

25.07.2023
Po vsej Koroški nevarnost zemeljskih plazov

Na na območju Koroške obstaja povečana verjetnost proženja zemeljskih plazov, nevarnost se bo povečevala sorazmerno s padavinami in s povečanimi hudourniškimi vodotoki, je za naš radio povedala dr. Tina Peternel, z Geološkega zavoda Slovenije, in kaj svetuje ljudem?

21.07.2023
Vreme spet povzročalo nevšečnosti
19.07.2023
Počasi bo potrebno oddati vloge za štipendije in subvencije

Iz centra za socialno delo so sporočili, da po uradni dolžnosti podaljšujejo pravice iz javnih sredstev. To pomeni, da se približuje čas, ko boste vsi tisti, ki še niste podali vlog za pravice do otroškega dodatka, državnih štipendij in tako naprej, to morali storiti. Vsem, ki ste to že storili, pa novih vlog ni potrebno oddajati.
Prejšnja stran 1 2 3 4 5 6  [78 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Naslednja stran